Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing

Iffit QFotojournalist

Subtitle

En feel-good Oslobok!

Oslofolk - Humans of Oslo er Iffit Qureshis første bok. Den er hovedstadens aller første "streetphotography"-bok med bilder og intervjuer av folk som bor i hovedstaden. Det er første gang folk fra alle samfunnslag er representert i en bok som har som mål å viske bort forskjellene og vise hvor like, sårbare og normale vi alle er, uansett hvilken tro, etnisitet, seksuell legning eller hvilke fysiske utfordringer vi måtte ha. 


Oslofolk ble utgitt i oktober 2015, og på boklanseringen fylte 250 mennesker  Kulturhuset i Oslo for å høre på Iffit og sikre seg en signert kopi av boka. I sin åpningstale poengterte Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås hvor viktig boka er: - Det er blitt en utrolig bok, en unik bok. Den er en kjærlighetserklæring til byen. Bildene og tekstene utstråler også kjærlighet. For å omskrive kronprins Haakon: Hver eneste side i denne boken er fylt av kjærlighet.


Boka kan bestilles fra nærmeste bokhandel, eller ved å sende en SMS direkte til Gyldendal Norsk Forlag på 2030 med kodeord OSLOFOLK.


 

Ønsker du boka tilsendt? 

Skal du ha en konferanse i Oslo eller ønsker du å gi dine ansatte en vakker gave som vil spre mye glede? Da er Humans of Oslo - Oslofolk den perfekte gaven. Mange har kommentert hvor vakker boka er og mange opplever boka til å være en oppløftende opplevelse og gjør dem stolt av hovedstaden. Boka kan bestilles fra nærmeste bokhandel eller send en SMS direkte til Gyldendal Norsk Forlag på 2030 med kodeord: OSLOFOLK.

Gjerne send bestillingen med antall bøker i kontaktformen under:


Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Boklanseringen

Anmeldelser 

Iffit Qureshi har laget en flott fotobok om Oslo-folk. Med portretter av et stort antall mennesker i forskjellige situasjoner og korte tekster som gjerne er deres egne kommentarer eller historier, er dette blitt en varm og sympatisk bok.


Kjell Moe, Redaktør, Kulturspeilet
Regnbuefarget Oslo-bok!

Med boka Oslofolk – En kjærlighetserklæring til byen, gir Iffit Qureshi oss et unikt portrett av byen, også den skeive siden.

Linn Kristin Nordseth, Blikk

Den presenterer på mange måter det Oslo vi ikke ser, eller legger merke til (...)  i denne boken får vi et lite, kort møte med ukjente individer I hvert bilde. Vi konfronteres med dem, på en åpen og imøtekommente måte, uavhengig av alder, etnisitet, religion, politisk ståsted, kjønn, kroppsform, vekt, språk, eller sexuell legning. Og dette er jo nettop hva “fargerikt fellesskap” dreier seg om ... å møte mennesket som likeverdige individer - med alle sine mange variasjoner – bare slik de er.


Robert Meyer, 

Professor emeritus/fotohistoriker

En by er ikke en by uten menneskene som fyller byen. Til vanlig haster de på et eller annet vis forbi oss i mylderet. Eller de sitter på en benk, mens det er vi som haster forbi uten å tenke så mye over det. Humans of Oslo får oss til å stoppe opp litte granne. Vi får møte noen av disse menneskene som fyller byen. Hvem er de? Hvilke historier har de? Iffit Qureshi kommer nært på menneskene hun fotograferer. Hun har laget et historisk fotografisk dokument om mennesker som fyller hovedstaden.


Frank Hesjedal, redaktør foto.no


Iffits evne til å komme tett innpå enkeltmennesket, gir oss en erkjennelse av og en påminnelse på at vi alle bærer på en særegen historie. En historie unik for enkeltindividet, men som resonnerer med oss i en gjenkjennelse gjennom vårt felles menneskelige følelsesregister. I dette vinduet vokser det frem en innsikt om at vi alle er på en reise der vi møter både lys og mørket, at våre forskjelligheter er det som farger vår verden og gjør den vakker, og at det nettopp er dette paradokset som kanskje skaper balanse i det store bildet. 


Jannecke Øinæs,

Webserieskaper, skuespiller og sanger

 

Boka får 5-stjerner

 

Anmeldelse i KK